META geeft trainingen binnen zorg- en welzijnsorganisaties. We bieden vaste modules en maatwerktrajecten voor zorggerelateerde vraagstukken. Naast trainingen ondersteunen we in de ontwikkeling van bijbehorend beleid en de implementatie daarvan. Onze psychologen en psychomotorisch therapeuten hebben hun eigen specialisme. Zo kunnen we voor elk vraagstuk het optimale team samenstellen.

Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Door grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken, verklein je de kans op escalatie. In deze trainingen richten we ons op de signalen van escalatie en hoe je het contact vervolgens zo vroeg mogelijk de-escaleert. De focus ligt daarbij op gespreksvaardigheden aan het begin van oplopend, ongepast gedrag.

 

Theorie, maar vooral praktijk!

De training wordt gegeven door een psychomotorisch therapeut en een psycholoog die ervaring hebben met werken met daders en slachtoffers binnen een forensische behandel- en begeleidingssetting. Het doel is dat je in de praktijk aan de slag kunt met wat je geleerd hebt. Daarom bestaat de training naast een theoretisch deel uit praktische oefeningen. Op die manier kun je leren van collega’s en je de vaardigheden eigen maken. We kunnen veel praten over grensoverschrijdend gedrag, maar we gaan dus vooral doen!

Training
Suicidepreventie

Suïcidepreventie

Contact maken, vragen stellen, maar vooral dúrven vragen. Dat is waar onze training suïcidepreventie voor zorgverleners om draait. De training bestaat meestal uit een theoretisch gedeelte waarin we de richtlijn bespreken en aandacht besteden aan beschermende factoren en risicofactoren. In het praktische gedeelte oefenen we met casestudies die we afstemmen op de deelnemers van de training. Gespreksvaardigheden staan daarbij centraal. De training wordt gegeven door zorgverleners die veel ervaring hebben in het werken met cliënten met suïcidaal gedrag.

Fysieke Weerbaarheid

Stevig op je benen staan en jezelf veilig houden. Dát is waar we voor gaan tijdens onze training Fysieke Weerbaarheid. We willen natuurlijk zo min mogelijk fysiek ingrijpen, maar het is nodig dat medewerkers in de zorg deze training aangeboden krijgen. Waar mensen met ernstige gedragsproblemen eerder namelijk een klinische plek kregen, krijgen ze nu steeds vaker een plek binnen bijvoorbeeld de ambulante zorg of begeleid wonen. Hierdoor kun je in situaties terechtkomen waarbij fysiek ingrijpen nodig is.

Hoe verweer je jezelf als het erop aan komt en hoe bevrijd je jezelf uit een benauwde situatie? Het komt allemaal aan bod: simpel en doeltreffend. De training wordt gegeven door twee ervaren medewerkers uit de zorg die affiniteit hebben met boksen, judo en karate.

Fysieke_weerbaarheid

Benieuwd naar onze maatwerktrajecten?

Niet alle vragen zijn te vangen in vaste modules. Veel klantverzoeken vragen om maatwerk.
Ben jij nieuwsgierig naar wat wij voorbeeld voor de Brandweer hebben gedaan?